Saturday , April 13 2024

L.E. Mental – Chi-Town Anthems

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, StormVox / Playground, betyg: 5]

En av de främsta dygderna inom hiphopen är att kicka det old-school. Och vad skulle väl kunna vara mer old-school än Kungliga Dramatiska Teaterns Elevskola? Chicagoduon L.E. Mentals skivbolagsboss på StormVox Records är nämligen, som den uppmärksamma läsaren redan räknat ut, ingen mindre än självaste Peter Stormare.

Tyvärr har Full E-Klypse och Mitch-Ill-Blaze ett och annat att lära av sin svenske gudfader när det gäller dramatiskt utspel och konsten att fånga en publik. Chi-Town Anthems börjar ytterst förutsägbart med ett intro där de förkunnar att de minsann kommer att “take this to a whole new level”. Men det enda de två självutnämnda Lyrikal Etherians lär ta till nästa nivå är Super Mario på Nintendo.

I sina bästa stunder gör de tillbakalutad, charmigt avspänd sommar-hiphop som för tankarna till DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince. Fast inte lika bra. I sina sämre stunder gör de generisk macho-hiphop med de gamla vanliga uppstekta klyschorna om bitches och nattklubbar. Visst kan man lyssna på detta i Commander-jeepen utan att behöva skjuta ut sig med katapultstolen, men L.E. Mental gör nog ändå klokt i att fundera över vad de gör bäst – och göra det betydligt bättre.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …