Saturday , April 20 2024

Moloken – We All Face The Dark Alone

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Discouraged Records/ Sound Pollution, betyg: 6]

Moloken är ett band från Norrland som med We All Face The Dark Alone gör intrång på extremmetalmarknaden utan att be om ursäkt för sig. “We all face the dark alone” är också den låt som utgör hela EP:ns lite över femton minuter, och som är uppdelad i tre partier: “Part 1 – Lost saviour”, “Part 2 – Dual core friction” och “Part 3 – Paranoia”. Ursprungligen var Moloken ett enmansprojekt, men idag består bandet av fyra herrar som gör sitt bästa för att föra oväsen, vältra upp mörkret i ansiktet på lyssnaren och samtidigt skapa rätt krävande musik. Med andra ord gör Moloken verkligen skäl för att kallas ett extremmetalband. Vill man dissekera innehållet noggrannare skulle jag kunna nämna genres som doom, death och metalcore, men det känns rätt oväsentligt att bygga in Moloken i ett hörn när deras musik så tydligt skriker “genreöverskridande”. Låtens tre partier sitter samman, utan tystnad emellan, och ibland är det mörkt och tungt, ibland exploderar aggressiva utbrott rätt upp i nyllet på dig och ibland sätter det djupa vemodet klorna i din stackars frusna kropp. Jag finner Moloken fascinerande och intressanta, men vet inte om jag verkligen gillar musiken. Delvis uppskattar jag inte Kristoffer Bäckströms skrikiga sång och delvis förekommer det inga vackra melodier här som motpol till den hotfullt svarta kraften. Men fascinerande är det tveklöst…

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …