Scars On Broadway – Scars On Broadway

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Interscope/ Universal, betyg: 8]

Scars On Broadway är en duo, bestående av Darian Malakian på sång och samtliga instrument utom trummor, vilka John Dolmayan lirar på den här skivan. Herrarna kommer naturligtvis ifrån suveräna moderbandet System Of A Down och tillsammans har de gjort en fantastisk platta. Låtarna är melodiösa, oväntat raka och fullsmockade med lyckade refränger och melodier. Jag vill inte kalla merparten av låtarna här för hårdrock, utan snarare hård rockmusik med tydliga popingredienser och i motsats till System Of A Down eller Serj Tankians soloalbum Elect The Dead som knockade mig i oktober 2007, är Scars On Broadway mycket mer direkt och lättlyssnad. Darians röst är inte lika originell som Serjs men killen sjunger bra och plattan är rena energikicken. Ett par av dessa femton låtar skulle jag kanske kunna vara utan, men ingenting här är dåligt. Däremot är merparten alltifrån mycket bra till fantastiskt. En del låtidéer kan man lätt spåra till System Of A Down, medan andra inte alls passar gruppens stil och vad man vant sig vid att höra från dem, och det är som det ska vara. Ger man ut en skiva under annat namn ska det givetvis låta annorlunda också. Jag ser ingen vits med att börja räkna upp favorittitlar från den här plattan, eftersom jag skulle tvingas räkna upp de flesta, men den jag först föll för och som jag tycker att ni ska lyssna på som smakprov är den galet coola “Chemicals”. En underbar låt från en underbar platta.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …