Pivot – In The Blood

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Warp/ Border Music, betyg: 7]

Den intressanta instrumentaltrion Pivot kommer från Australien och lirar en smått maskinell postrock där experimentlustan är stor och allsköns elektroniska ljud samsas med trummor och elgitarrer. In The Blood är knappast någon skiva man utsätter mormor för och det vore en baggis att förstöra en fest med den, såvida inte gästerna är fans av industri, märklig artrock och dylik galenskap. Själv fascineras jag av Pivots upptäckarglädje och proffsiga framtoning, men hade bandet haft sång hade nog plattan tilltalat i högre utsträckning än vad den gör nu. Med det inte sagt att det här är fy skam. Tvärtom, Pivot lyckas hålla mitt intresse uppe under de två inledande låtarna (“In the blood” och “Didn´t I Furious”) liksom i remixerna av “In the blood”, skapad av Warp-artisten Rustie, samt “Sweet memory”, remixad av Chris Clark. Sistnämnda låt förekommer inte i sin originalversion på EP:n och personligen skulle jag kvalificera den som sämst bland dessa spår, men det innebär inte att den är dålig. Vad Pivot kommer att göra framöver och om bandet gör sig ett namn på det här eller dukar under av pengabrist är svårt att sia om redan nu, men jag tror att de här killarna kan nå långt om de får hålla på och lyckas hitta en publik som håller dem flytande ekonomiskt. Tycker du om lite märklig och egensinnig rock med mycket elektronik bör du låna Pivot ett öra eller två.

Om Webbmaster

Kolla även

Bromsen – har släppt det elektrorockiga debutalbumet Brothers in Mind

Bromsen, alias Richard och Karlo från Berlin, har fått fin kritik från indiepressen med sin …