Heart-sick Groans – Oh, I can do a number of things

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[ep, Egen produktion, betyg: 4]

I november 2007 började Johan Brännström, Martin Lindström och Henric Wallmark göra musik ihop. Nu har Sundsvallstrion släppt sin första skiva, som är en fyraspårsplatta med akustiskt orienterad folkpop.
Någon nämnde Simon & Garfunkel som referens, vilket känns att göra det enkelt för sig även om jag kan förstå liknelsen. Men Heart-sick Groans låter poppigare, även om musiken framförs på akustisk gitarr, fiol och försiktiga slagverk.
Musiken låter mysig och trevlig men jag har svårt att helt gå igång, jag tror det beror på att melodierna inte riktigt håller. För när låtarna är slut kan jag omöjligt minnas dem. Trots att jag trivdes medans de spelades.

Om Webbmaster

Kolla även

Alison Goldfrapp släpper soloalbum och presenterar förstasingeln “So Hard So Hot”

Efter sju album med Goldfrapp är det nu dags för frontfiguren Alison Goldfrapp att släppa …