Wednesday , May 22 2024

Finn The Giant – Dub Pon Top

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, I-Ration Records/ Border, betyg: 7]

Finn The Giant är en kille från Malmö som medverkat på samlingar från bland andra Tanty Records och vars låt “Answer” (som finns med på Dub Pon Top i både vanlig och dub-version) har hamnat på engelska Woofah Magazines lista över de trettio bästa UK Dub-låtarna någonsin. Finn The Giant är influerad av Alpha & Omega, Scientist och Mad Professor och hans nya singel “War times dub” finns naturligtvis med på skivan. Dub Pon Top är ofta en kul och idérik platta där hårdare beats samsas med softare låtar och även om jag tycker att det kan bli lite enformigt ibland, som de flesta mer eller mindre instrumentala dubplattor (fyra låtar här har sång, i ett par fall förklädda i effekter) har en tendens att bli, är jag mestadels positivt inställd till Finn The Giants digitala dubreggae. Till exempel, när man tror att man kan plattan, räddas den mitt i av sångförsedda “Rise up dub”. Det vokala dyker upp i exakt rätt tid för att jag inte ska hinna bli uttråkad, så skivans upplägg är snyggt och innehållet tämligen jämt. Det finns ett hårt, nästan torrt sväng i Finn The Giants låtar, gott om ljud och effekter, små melodisnuttar som tränger upp ur rytm-och-ljud-myllan och en skön sommaratmosfär genomstrålar materialet. Allt detta tillsammans gör att Dub Pon Top fungerar lika bra till dans som till en sittning vid musikanläggningen. Varje gång jag har lyssnat har jag dessutom hittat nya detaljer som jag inte hört tidigare och sånt är alltid kul.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …