Wednesday , April 17 2024

Promise Divine – Santos

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Digital Revolt/ Sound Pollution, betyg: 6]

När det sprack för Promise Divine på hemmaplan – bandet blev utan spelningar i Stockholm – stack trion till USA och turnerade där istället. Ibland gäller det att våga för att vinna och bandet har hunnit med Vans Warped Tour, två vändor på västkusten i USA, släppt en EP och därefter debuterat med fullängdaren Santos för bolaget Digital Revolt. Det är en rätt energisk rockmusik med emo-melodier bandet lirar. Ibland lutar de sig mot larmig punk och ibland tar den melodiösa ådran över så att det nästan låter power pop, men oavsett vilka ingredienser som tillåts dominera så bakas de in i Promise Divine-soundet och bildar en helhet. Undantagen är det syntpopiga spåret “Hero as in heroine” som kunde bli en hit och i viss mån “Halfway out” som också sticker ut. Promise Divine gillar enkla melodier som når sitt mål direkt. Ibland som i “Black book”, “I own the pen (Chapter II)” och “Come september” funkar det utmärkt, också för mig, men andra gånger får låtarna dessvärre inget grepp. Och det är lite problemet med Santos i sin helhet. Alldeles för många spår är som såpbubblor, fina så länge de finns där, men så säger det “popp” och allting är borta. Dessutom känner jag hur jag tröttnar mot slutet av CD:n, då bandet inte riktigt vågar bryta sin egen formel. Santos är en bra platta, men den saknar det lilla extra som gör att jag förälskar mig i den.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …