Wednesday , April 17 2024

Somegirl – The Velvet Hour

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, A Different Drum, betyg: 6]

Vet inte ifall Somegirl bär på en förbannelse eller vad orsaken är, men sångerskorna har hittills haft en tendens att hoppa efter ett album. Ändå envisas Stephen Mork, som hållit liv i projektet sedan start, att träget fortsätta.

På “The Velvet Hour”, som är Somegirls tredje album, hittat vi alltså en ny sångerska, den här gången i Laura Hillman. Laura hittar man i vanliga fall tillsammans med Nick Mitchell i ett band vid namn Endless Blue, och Stephen har lyckats locka med sig båda två till Somegirl. Och jämför man med de äldre plattorna innebär det nya samarbetet en märkbar uppryckning och Somegirl känns inte längre helt vilse. Fortfarande är dom rätt sömniga emellanåt, men ändå helt klart på rätt väg.

När tempot och arrangemangen är rätt låter det ofta som en blandning mellan Berlins första plattor och EnCounter. Och sämre referenser kan man ju ha. Dessutom är det lite kaxig att öppna med en cover på Duran Durans suveräna “Careless Memories” och dessutom fixa det utmärkt. Däremot blir det platt fall när man försöker sig på Abbas “Super Touper” som nog aldrig slaktats lika obarmhärtigt förr.

Sammantaget är “The Velvet Hour” en riktigt skaplig skiva, i synnerhet i jämförelse med Somegirls äldre alster, och för första gången kan jag känna att det skall bli intressant att höra hur gruppen utvecklas. Ifall inte alla hoppar av igen förstås.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …