Saturday , October 1 2022

Antennas – Lies

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[singel, Novoton / Bonnier Amigo, betyg: 4]

Den svenska trion Antennas nådde hyfsade framgångar utomlands med debutalbumet Sins. Nu hoppas de även kunna erövra hemlandet.

Deras nya singel, Lies, övertygar mig emellertid inte. Det handlar om en ganska genomsnittlig hybrid av electro och indiepop. Här finns inget som sticker ut eller lämnar ett bestående intryck. Rytmerna är sköna och sånginsatserna håller, men låten går in genom ena örat och ut genom det andra.

Av singelns fyra versioner på “Lies” känns remixen från Radio LXMBRG intressantast. Den har ett bra driv och borde kunna fylla electrodansgolv landet över. Om Antennas fortsätter på den linjen kommer jag med spänning att följa dem i framtiden.

Om Webbmaster

Kolla även

Unify Separate, 2022

Unify Separate samarbetar med Richard Oakes från Suede

På nya singeln med svensk/skotska Unify Separate gästar ingen mindre än Richard Oakes från Suede. …