Tuesday , April 16 2024

The Stompcrash – Requiem Rosa

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Nomadism Records, betyg: 7]

The Stompcrash är ett gothrockband från Milano med både manlig och kvinnlig sång. Killen låter betydligt bättre än tjejen, vars röst påminner om en mer punkig Siouxie Sioux utan hennes intensiva kvaliteter, men jag kan köpa både det och det faktum att inspelningskvaliteten på plattan är onödigt dov. En remastering av en kunnig person hade höjt kvaliteten ett par snäpp och vem vet, blir bandet känt, kanske det sker? Musiken är dock ytterst funktionell. Givetvis har den en mörkt tilltalande atmosfär, men den blir också rätt filmisk, vilket alltid går hem inom genren. Melodierna är ofta snygga och texterna, skrivna av en anonym person och upphittade på dennes hemsida på nätet, är som gjorda för att bidra med mystik och magi till den här vemodiga musiken. Titlar som “The London fog”, “99 cats”, den medryckande “Dorian” och “Wake up in a grave” räcker för att man ska fatta vad The Stompcrash handlar om. Jag kan tänka mig att bandet har lyssnat en hel del på The Mission och det är ju aldrig fel. Har du behov av att blundande besöka svartglänsande, regntunga och dimmiga gator och kyrkogårdar, där romantiken blomstrar i ljuset av marshallerna, så har du hittat soundtracket till dina önskningar. Requiem Rosa är inte perfekt, men den är skapad av ett lovande band som jag hoppas få höra mer av framöver.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …