Leila – Deflect

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[ep, Warp, betyg: 5]

Skivbolaget Warps nya framtidshopp, Leila, har en spännande bakgrund. Hon är uppvuxen i Iran, bor sedan många år i London och har samarbetat med självaste Björk.

Hennes nya ep, Deflect, sprudlar med kreativa idéer. Titellåten drar åt triphop-hållet och leder tankarna till Morcheeba och Kosheen. Andraspåret “Duwayne” låter däremot helt annorlunda. Här handlar det om fyllig, orkestral och lätt psykedelisk intrumentaltechno. Tredjespåret “In The Garden” är minimalistiskt, och när Leila kommer in med sin spröda stämma påminner det inte så lite om tidigare nämnda isländska. Avslutande “Twelved” är i sin tur tämligen flippig electronica.
Med andra ord bjuder Leila på 15 minuters mycket mångfacetterad underhållning. Hon har mängder med bra uppslag, men lyckas inte riktigt knyta ihop säcken. Deflect saknar en röd tråd och de tvära kasten känns snarare irriterande än stimulerande. Hursomhelst så väcker ep:n mersmak. Det ska bli spännande att lyssna på hennes kommande fullängdare Blood, Looms & Blooms.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …