Thursday , April 18 2024

The Deer Tracks – Aurora

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Despotz Records, betyg: 7]

Gävleduon The Deer Tracks debutalbum “Aurora” har alla möjligheter att bli “höstens platta” i mitt hem. Just namnet Aurora betyder morgonrodnad, men jag tycker nog att albumet “Aurora” passar bättre i skymning, och det kommer att förgylla min höst nu när skymningarna påtagligt börjar äta av dagarna och mörkret kryper allt närmare.

Musikaliskt associerar jag flera gånger till såväl Stina Nordenstam som till Krister Linder, både solo och i Dive, men också som ett rejält avskalat Prefab Sprout. Det är vackert, skört och glittrande. Emellanåt är det nästan så ljuvligt att det är smärtsamt, och det blir svårt att hålla tårarna tillbaka. Minimalistisk elektronisk musik blandas upp med Elin Lindfors och David Lehnbergs hesa, nästan framviskade sång och kryddas ibland av leksaksinstrument.

Mitt råd till alla som vill ha en liten, men samtidigt trygg och värmande, ljuskälla med sig in i höstmörkret är att lägga vantarna på The Deer Tracks pärla “Aurora”. Den kommer garanterat att hålla mörkret på tryggt avstånd.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …