Wednesday , July 17 2024

The Headless Marines – The Hard End

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Moshbrigade, betyg: 6]

Det är full fart och mycket energi när Göteborgsbandet The Headless Marines debuterar på nybildade, norska skivbolaget Moshbrigade. Sedan 2006 har bandet givit ut några plattor själva, men The Hard End är första släppet på bolag och resultatet är inte så tokigt. Tolv låtar avverkas på knappt 30 minuter i sann punkanda så det gäller att hänga med i svängarna. De bästa spåren och idéerna avverkas i början av plattan, sedan börjar jag tröttna lite då soundet och sången blir något enahanda, men i det stora hela fungerar The Hard End. Bäst är gruppen när de kramar svänget ur ackorden och som tråkigast blir de då de ibland pumpar riff på tomgång utan att någonting egentligen händer. Sången står en tjej för som kallas sig Pixie och hon låter mer vild än tam, vilket passar paketet väl. Basisten och en av gitarristerna backar upp Pixies sång och det låter mer 90-tal än 70- eller 80-tal om bandet, även om man känner igen en del ingredienser även från dessa årtionden. Punkrock i sig är ju ingen musikform som utvecklats eller ens kan utvecklas särskilt långt och fortfarande låta punk, så det ter sig tämligen naturligt att det är som det är. Men The Headless Marines är inget band som bara pangar på. Gruppen trixar och knixar en del, lugnar ner sig en aning ibland, får till en del hållbara melodier och refränger, men känns aldrig riktigt nyskapande eller revolutionära.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …