Kriktor – Bjärta färger

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, BoogiePost Recordings, betyg: 3]

Jag vill så gärna vara snäll, men Malmötrion Kriktor gör det väldigt svårt för mig. Med sättningen trummor, bas och trummor (jo, faktiskt) skapar de improviserade instrumentalstycken som behandlas elektroniskt i efterhand. Ett av de främsta modeorden de senaste åren har varit “organiskt”, vad som nu menas med det, och nog låter det organiskt och naturnära om Kriktor. Kontrabasen brölar igång som en giktbruten gammal älg medan det skvalpar i en vattenskål. Efter ett tag börjar olika slagverk hamra i otakt som en skock hackspettar som fått i sig för många skojiga svampar. Visst är musik till för att man ska kunna uttrycka sig fritt, och visst är experimentlusta av godo, men det skadar inte att tänka lite på eventuella lyssnare också. Vem som ska vilja lyssna på den här skivan begriper jag inte. Själv får jag nog ta ett huvudvärkspulver och lägga mig och vila en stund.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …