Wednesday , February 21 2024

Viscera – Cyclops

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Apocalypse Now Music, betyg: 5]

Pigg italiensk goregrind är vad Viscera bjuder på när Cyclops sent om sidor ramlar in på Zeros redaktion. Faktum är att den här plattan kom ut redan förra året, men med tanke på att den inte fått extremt mycket uppmärksamhet än får man väl se det som hellre sent än aldrig. Viscera består av MikeB på sång, gitarr och synth, G.C. på bas, Kom på gitarr och Lix på trummor. Låtarna är alltifrån ett par till över tolv minuter långa, men de flesta ligger på omkring sju minuter och sju är också antalet låtar Cyclops innehåller. Snabba partier rensar riktigt bra för att gå ner i tempo och släppa fram de mörka melodierna. Periodvis känns musiken närmast improviserad och kan bli rätt långtråkig. Jag.påstår således inte att Cyclops är en skitbra platta, men den har sina intressanta och ljusa stunder, om man kan uttrycka sig så när man snackar tämligen mörk musik. Gitarristerna tycks gilla att fläska på ordentligt i alla fall och growlsången är hyfsat varierad. Cyclops är naturligtvis främst en historia för extremmetalfansen som gillar rå och köttig hårdrock, men jag tror att även många andra kan hitta åtminstone enskilda spår som tilltalar. Vissa längre låtar tenderar att bli för långa för sitt eget bästa, men påfallande ofta hittar bandet hem och lyckas styra upp ett schysst röj igen. Jag är inte såld eller alltigenom road av Cyclops, men lär spela den när andan faller på framöver.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …