Thursday , April 18 2024

Three Hour Tour – B Side Oblivion

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Martian Record Corp., betyg: 6]

Three Hour Tour har en del inspelningar i ryggsäcken sedan tidigare. 1996 gavs albumet 1969 ut, vilket gav en del uppmärksamhet och innan dess hade singlarna Valentines Day och Next Time fått sin tid i gitarrpopälskarnas CD-spelare, delvis tack vare John Peel och BBC-1.
Av “personliga skäl” hände sedan ingenting på tolv år, mer än att det skrevs en del låtar. I januari i år såg sedan fullängdaren B Side Oblivion dagens ljus, men det är nu på sommaren den här solskensmusiken passar bäst. Bandet har fått ihop en del fina låtar som power pop-diggaren absolut bör kolla in, men om historien stämmer och bandet varit aktiva låtskrivare under hela tolv år tycker man att de kunde ha presterat snäppet bättre än så här. B Side Oblivion är nämligen ett något ojämnt album, där höjdarspår som lågmälda “Be there soon”, titelspåret, “Road less traveled” och “Her shadow” får samsas med några mer intetsägande alster. Bandet låter för övrigt som rätt många andra i den här genren. Det är inte direkt så att man kan urskilja just Three Hour Tour i mängden. Darren Coopers sång är bra, melodiös och snygg, men rösten saknar större originalitet och detsamma gäller för kompet. Three Hour Tour låter som powerpopband brukar göra: mycket 60-tals-romantik, en aning psykedelia, tillfälligtvis någon tuffare låt och så lite popig new wave i symbios med det övriga. Trevlig underhållning i solstolen helt enkelt, men inget man går i graven för.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …