Saturday , April 20 2024

Hotel Persona – In The Clouds

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Edel Records, betyg: 4]

Hotel Persona är ett samarbete mellan Stefan Olsdal, till vardags hemmahörande i Placebo, och David Amen. Egentligen har duon agerat DJ’s under namnet Hotel Persona, och det ena har lett till det andra, vilket säkert är lätt hänt om musik är ens liv, och slutligen har duon stått där med en handfull egna låtar som nu släppts på debutalbumet “In The Clouds”.

Musikaliskt består “In The Clouds” av en väl avvägd rockelektronisk blandning. Som en mix av Apoptygma Berzerks mer rockiga alster, Melody Clubs lättsamma elektriska poprock och Massive Attacks tyngre och stämningsfulla musik. Det kan låta som en märklig blandning men jag är säker på att alla som hört plattan förstår vad jag är ute efter.

Om man befinner sig mitt i smeten som Hotel Persona gör är det säkert svårt att låta bli att blanda in andra i projektet. Detta har lett till att Brian Molko gästar på “Modern Kids” och att Samantha Fox medverkar på ’Touch Me’. Jag måste tillstå att Hotel Personas cover, eller remake, av Samantha Fox genombrottslåt “Touch Me” är skivans bästa spår och dessutom borde bli en klassiker och ett föredöme för alla som gör covers; oerhört personlig och samtidigt lätt att känna igen.

Sammantaget är ändå inte “In The Clouds” den toppenplatta man kunde önskat. Jag upplever skivan som lite för spretig, och framförallt lite för tunn, för att verkligen fastna. Ett par riktigt bra spår räcker tyvärr inte för att locka till jubel.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …