Blinded Rain – Destination Unknown

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Fireburn Records, betyg: 7]

Finska gothmetaltrion Blinded Rain har nått fram till skivsläpp nummer två med Destination Unknown. Bandet är hårdare än HIM och The 69 Eyes, men softare än Type O Negative och My Dying Bride. Blinded Rain har många starka melodier, ofta stråkförsedda sådana, och de skulle kunna bli ett direkt hot mot sina finska kollegor. Om Blinded Rain själva ser sig som ett gothband vet jag inte. Medlemmarna ser inte ut som farbror Dracula och hans polare, men Kaide har den mörka röst som stuket kräver och gruppens mini-CD-debut hette trots allt Vampire. Lägg till melodierna och texterna från Destination Unknown så tycker i alla fall jag att dessa herrar bör placeras i det fack som avsetts för varelser som skyr dagsljus, speglar och vitlök. Musikaliskt är Blinded Rain lätta att ta till sig. De gör romantiska och snygga melodier utan att musiken blir smetig, skapar en känsla och atmosfär med bombastiska körer och stråkar, rockar ytterst kompetent och Kaide sjunger dessutom utmärkt. Destination Unknown är inte den bästa platta jag någonsin har hört från kryptan, men den är garanterat underhållande och står på starka spindelben. Det skulle inte förvåna mig om Blinded Rain snart är ett namn på de flesta gothers läppar. Det lär låtar som “Insane”, “Sandcastle star” och kanske framförallt skräckfilmsliknande “In the black veil of twilight” se till, om inte annat.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …