Saturday , April 13 2024

Anaemia – Osiris

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Apocalypse Now Music, betyg: 3]

Anaemia är ett ryskt band som härmar Tool. De har lirat in nästan 80 minuter hårdrock på plattan, och det här med “less is more” tycks ingen ha reflekterat över i sina vildaste drömmar. Tionde låten på Osiris heter “Zhuangtai qiu si…” och är en nästan fem minuter lång solouppvisning på bambuflöjt. Inget komp, ingen sång, ingenting mer än flöjten. I sista spåret återkommer den tillsammans med en kinesiskt harpa och denna gång varar det i åtta minuter. Har kanske Anaemia planer på att starta Kina-restaurang? Mellan dessa utflykter brakas det på med samma trista hårdrock som tidigare och en enformig väntan på ett snabbt slut infinner sig. Men det skiter ryssarna i. De tror att de är intellektuella genier och att skivköparna ska sitta framför sina CD:spelare som imponerade fågelholkar medan de mekar, segar, torrunkar och producerar osvängiga riffsjok. Anaemias sound är imponerande tungt, sångaren sjunger okay, små bitar här och var låter bra, men det är också det mest positiva jag kan säga om Osiris. Gud, vilken seg stoppkloss till plattjävel det här visar sig vara. Låtarna är som klumpfotade elefanter på en solig savann där inga faror hotar och ingen brådska råder i världen. Och nej, jag har inte tagit fel på Osiris och någon misslyckad doom metal-platta. Det här är slöseri på kvalitetstid som kan användas till någonting mycket bättre och mer givande.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …