Saturday , April 13 2024

Remembrance – Silencing The Moments

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Firebox, betyg: 8]

Matthieu Sachs och Carline Van Roos, som också lirar i Aythis and Lethian Dreams startade Remembrance 2004 och gav ut en platta året därpå. Nu är paret tillbaka med verket Silencing The Moments och detta är inget för glada festprissar precis. Duon skapar så kallad funeral doom metal och som brukligt går det minst sagt sakta i svängarna här. Albumet består av fem riktigt långa låtar och en kort. Samtliga är vemodiga och melodiska men periodvis också riktigt vackra i all sin höstmurriga dysterhet. Matthieus mörka gutturala stämbandsövningar låter som att han ligger i en kista under jorden och sjunger, medan Carline, som också spelar synthar, piano, bas och trummor, sjunger änglalikt vackert med sin väna stämma. Det är även Carline som har skrivit de svärtade texterna till skivans samtliga spår.
Silencing The Moments är mer än något annat, en humörskiva. Rastlösa och självmordskandidater gör sig icke besvär. I bägge fall kommer den här musiken leda till personliga tragedier. Men vi som kan njuta av vemod och se det vackra i sorg och mörker, har en högtidsstund framför oss. Remembrance har mycket väl lyckats att skapa den atmosfär de eftertraktat och attraheras man av det här stuket är albumet mycket rekommendabelt. Själv väntar jag tills det blir höst och vinter innan plattan åker på igen. Värmen och solskenet som råder utomhus när detta skrivs känns inte som rätt interiör till Silencing The Moments.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …