Thursday , April 18 2024

HOH – We Can Work It Out

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Johan Arenbo)

[ep, Hohmusic.no, betyg: 4]

Ett norskt band som blandar drum’n’bass och grimerap. Något sådant träffar man inte på varje dag. Helt klart originellt och spännande! Deras hyllningstal till Aphex Twin, Orbital och The Orb på skivomslaget gör inte konceptet sämre. Synnerligen sympatiskt! Jag skulle mycket gärna vilja tycka om HOH:s We Can Work It Out, men tyvärr håller EP:n inte riktigt.

Inledande “Lovebreak” trampar mest vatten. De första minuterna händer nästan ingenting. När rapparen äntligen kommer in har man nästan hunnit tröttna på låten. Hans ansträngt tuffa stil (orden “fuck”, “shit” och “wanker” upprepas alldeles för ofta) höjer på intet sätt helhetsintrycket. Remixerna av samma låt tillför inget speciellt, även om de är förhållandevis djärva och kreativa.

Den electro-influerade titellåten “We Can Work It Out” (som även den förekommer i tre versioner) är snäppet bättre. Speciellt engagerande är den likväl inte. Även om soundet är kompetent saknas pricken över i:t. Så, kära norska grannar – hur coolt och originellt ert koncept än är – det behövs starkare låtar om ni ska slå igenom!

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …