Destinity – The Inside

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Lifeforce Records, betyg: 8]

Destinity har tidigare givit ut tre plattor för det franska metalbolaget Adipocere Records, men har bytt skivbolag och ligger nu på tyska Lifeforce istället. Bandet lirar en melodisk döds som är tämligen aggressiv och energisk på The Inside. Growlandet varvas med ren sång och körer, främst på refrängerna. Resultatet är minst sagt lyckat. Det händer mycket under fransmännens vilda framfart, många gånger bryter de till exempel in med oväntade orkestrala och närmast symfoniska partier som är rätt påhittiga. Överlag är det här en mångbottnad platta med snygga instrumentala passager, brutala gitarrer och ett rejält driv i kompet. Dödsmetall har ofta lätt att fastna i sin egen form och framstå som monoton och intetsägande trots mängdvis med taktbyten, men Destinity visar prov på både variation och fantasi, utan att mista det mörka manglandet eller lägga band på aggressionsutbrotten. Dessutom har gruppen en tilltalande tyngd och massiv men klar ljudbild. The Inside är en riktigt bra platta som tilltalar oss som vill ha lite mer än bara röjigt rens. Jag förstår att Lifeforce har signat de här frenetiska fransoserna. De har med all säkerhet chansen att få en bredare publik än bara den inhemska. Förhoppningsvis fortsätter de att bygga ut den progressiva inriktningen framöver.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …