Saturday , February 24 2024

Jesus On Extasy – Beloved Enemy

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Drakkar/ SonyBMG, betyg: 6]

The Jesus & Mary Chain, The Jesus Lizard, Teenage Jesus & The Jerks, Jesus Loves You, Jesus Jones, TV Jesus, Acid Jesus och Baby Jesus. Kristus är definitivt en populär figur när det gäller bandnamn och en av de senaste grupperna som anammat hans namn kommer från Ruhr-området. Tyska Jesus On Extasy lirar en glammig mix av electro och goth med vissa inslag av både rockgitarrer, industri och dansrytmer. I en låt som “The last day of my life” låter bandet som en tillrättalagd kopia av Marilyn Manson, men för övrigt hör jag inga tydliga influenser av andra grupper. Det betyder inte per automatik att Beloved Enemy är en genialisk och alltigenom egensinnig produkt för det. Så väl är det tyvärr inte. Dessa Jesusar gör absolut trevlig popmusik med slagsida åt det mörka hållet, där syntar och keyboards färgar soundet mer än andra instrument, men gruppen är absolut inte nyskapande eller originell. Den riktiga nackdelen med Jesus On Extasy är dock att de låter för snälla och lite för ytliga för sitt eget bästa. Fördelen med detta könsmixade band (två tjejer och tre killar) är å andra sidan att många låtar är både radiovänliga, refrängstarka och har snygga melodier. Beloved Enemy hamnar alltså i den hög plattor som är trevliga att lyssna på och som jag gillar, men den når aldrig in under huden. Således ratas den ur den odödliga älsklingsbacken.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …