Grave – Dominion VIII

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Regain Records/ Sound Pollution, betyg: 6]

I början av 90-talet när Into The Grave kom köpte jag plattan på LP, gillade vad jag hörde och tyckte då att den lät spännande och fräsch, vilket den naturligtvis var. Sedan dess har dessa ondskefulla gotlänningar givit ut ett gäng plattor, slagit igen fabriken eller åtminstone tagit semester under några år, för att på 2000-talet göra come back som så många andra. Idag är Grave en trio och stuket är ungefär detsamma som det alltid har varit, så gamla fans och nostalgiker lär inte bli besvikna. Bandet har trots åren på nacken lyckats bibehålla energin, tyngden och intensiteten, men låtmaterialet är något svajigt och ljudbilden märkligt dov av någon anledning. De som fortfarande tycker att old school death är det coolaste som finns lär nog skita i den detaljen, men själv stör jag mig på den. Jag har också svårt att uppleva Dominion VIII som mer spännande än förra eller kommande Motörhead-plattan. Men som med Motörhead levererar alltid även Grave. Tar man bara bandet och skivan för vad den är så blir man trots allt rätt nöjd. Någon spännande nyhet i skivhyllan kan jag dock inte påstå att den är. Dominion VIII är snarare en ny käftsmäll att ersätta äldre käftsmällar med, när man vill höra något annat än de skivor man är van att spela. Den som begär något nyskapande får leta någon annanstans och vi andra headbangar vidare i sällskap med Dominion VIII.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …