Wednesday , May 22 2024

Atrox – Binocular

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Season Of Mist, betyg: 8]

Trött på sedvanlig metal? Uttråkad av alla konservativa hårdrocksband som låter som alla andra? Ändå vill du ha ny, hård musik i högtalarna? Atrox kan vara svaret på dina begär och lustar. Det här norska gänget har existerat i tjugo år, givit ut fyra album före Binocular och låter inte som några andra jag har hört. Atrox är ett mellanting av riktigt hård metal, progressiv metal, industri och avant garde. De experimenterar vilt med samplingar, elektronisk musik och datorer, men gör ändå melodiösa metallåtar som pockar på din uppmärksamhet. Resultatet är definitivt intressant. Bra eller dåligt? Mestadels bra skulle jag vilja säga. Ett band som Atrox är nog svåra för de flesta att uppskatta varenda låt med, men här finns ett riktigt lyckat material likväl som mindre lyckat, men helhetsbilden är i mitt tycke väldigt positivt. Man sätter på plattan, lyssnar på en låt och har ingen aning om hur nästa kommer att låta. När hela plattan är genomlyssnad är det bara att ta om den igen, hur många gånger som helst, för vid varje genomspelning upptäcker man nya riff, melodislingor och ljud. Atrox är knappast ett sådant band som kommer att toppa några hitlistor, men hur ofta gör riktigt intressanta och nyskapande band det? Binocular är en platta för dig som söker spänning, som vill ha något utöver det vanliga, som uppskattar kvalitet och som är trött på massproducerad metal, stöpt i samma form som mycket annat. Binocular är en cool kick.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …