The Breeze The Breath – Lieston

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, A West Side Fabrication, betyg: 5]

Lieston är skapad för en rastlös skara lyssnare. Det är i alla fall så jag tyder The Breeze The Breaths hoppjerkarock. Med tvära kast mellan emopopiga melodier, elektroniska samplingar, lugna partier, hardcore-röj, taktbyten och gud vet allt, slungas de musikaliska infallen fram i samma krängande mängd som en berg-o-dal-bana går upp och ner, tar de tvära kurvorna och så småningom når fram till mål. Inklusive ett intro lyckas bandet förlösa hela tolv spår på trettio minuter. Sedan är resan över. Man känner sig lätt sjösjuk efteråt. Sångmässigt är det vanlig ren sång, melodiös sång, screamo-partier som jag avskyr, sång försedd med effekter och lite growl. Låter det nyskapande och progressivt? Nja, det skulle jag inte vilja kalla det. Jag har hört en mängd band tidigare som pysslar med dylika övningar. Men visst gör The Breeze The Breath det hela snyggt och musikaliskt är grabbarna fullt kompetenta. Problemet är att hitta annat än teknik i detta sammelsurium, något som ger någonting känslomässigt. Jag har ingenting emot variation, men här känns det som att bandet vill göra allt på en gång. Det blir mest uppvisning av det hela. När The Breeze The Breath vågar lita på sina idéer och satsa fullt ut på starka låtar istället för att lägga puzzle kan de bli intressanta för min del. Nu känns det här mest som en karta över stilar bandet bemästrar.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …