My Dying Bride – An Ode To Woe

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Peaceville Records/ Playground, betyg: 7]

Det är så här ett CD-konvolut ska se ut: en tjock, vacker bok med ett häfte fullt av texter och färgbilder. Live-plattor innehåller ytterst sällan texter, men hela det här paketet är både smakfullt och lyxigt. An Ode To Woe innehåller en CD och en DVD, inspelad från en konsert i Amsterdam i april 2007. Tretton låtar framförs som spänner över bandets karriär, från debutalbumet As The Flower Withers till fjolårets A Line Of Deathless Kings. Som alla inser saknar man givetvis en massa höjdpunkter, men vilken liveinspelning eller konsert är någonsin fulländad när det gäller låtvalet? My Dying Bride har givit ut plattor i 16 år och jag påstår absolut inte att An Ode To Woe tillhör de viktigaste (dessutom har de givit ut livealbum tidigare) men detta är ännu en platta jag inte skulle vilja vara utan. Anledningen är främst låtarna och det musikaliska utförandet, men också den mörka, tunga stämning som den här konserten lämpar in i mitt vardagsrum. Smolket i bägaren är det faktum att ljudet inte håller lika önskvärt hög kvalitet som allting omkring, men det är ändå acceptabelt. Sen uppskattar jag att man hör lite rundgång ibland, vilket ger ett realistiskt intryck. Valmöjligheten i att se eller bara höra konserten är givetvis ett extra plus, dock bör man uppmärksamma att sista låten “The forever people” endast finns med på DVD:skivan.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …