John Matthias – Stories from the watercooler

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Playground, betyg: 6]

Vad ska vi göra med alla dessa känsliga killar med gitarr? Dom bara väller ju fram. Jag tycker jag får en ny skiva i veckan med känsliga killar. Finns det verkligen så många som har så mycket livsviktiga saker att säga? Det känns som att argumenten för arrangerade bröllop blir starkare för varje dag.
John Mattias är visserligen ingen renodlat gråtmild singer/songwriter utan mixar blues, folk, pianoballader, lite Waits-vibbar och lite vanliga gitarrsånger. Det gemensamma är att det oftast låter försiktigt, känsligt och i ärlighetens namn inte särskilt spännande. Vi har hört det förr och kommer att höra det igen. Förmodligen redan nästa vecka.
John Matthias är absolut inte dålig, tvärtom har han en mängd kvaliteter. Men han drunknar tyvärr i den överfyllda musikgenre han verkar i.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …