Familjen – Huvudet I Sanden

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[ep, Adrian Recordings/Hybris, betyg: 6]

Remixer, kan man få för mycket av det? Familjens 12 spårs remixhistoria “Huvudet I Sanden” ställer frågan på sin spets. Skivan innehåller ett sådant överflöd av remixer att man som lyssnare blir alldeles trött. Å andra sidan är ju knappast avsikten med skivan att man skall lyssna igenom den som helhet gång på gång, utan snarare välja ut sina favoriter.

Titelspåret “Huvudet I Sanden” från förra årets debutplatta “Det Snurrar I Min Skalle” förekommer i sex versioner och jag fastnar mest för Kid In The Airs housiga remix och Adam Tenstas tolkning där han själv även deltar i själva sjungandet. Även debutalbumets titelspår förekommer i tre versioner där framförallt Boeoes Kaelstigen's instrumentala “Tri Tub Remix” sitter som en smäck. Sista spåret från debuten är “Hög Luft” som här fått stå kvar orörd.

Enda helt nya låten är “Feber” som förekommer i två versioner. Här har Familjen plockat in Ninsun Poli som gästsångerska och båda remixerna förmedlar en ren känsla av beachparty där jag lätt skulle föredra amerikanska DJ Wool’s arrangemang.

“Huvudet I Sanden” innehåller tveklöst något för alla, men funkar knappast att lyssna på i ett sträck utan att riskera att man helt tröttnar på allt vad Familjen heter. Samtidigt blir jag nyfiken på vad Johan Karlsson kan hitta på till nästa album, det ligger ju nära till hands att gissa att det är en klubbplatta som är på gång.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …