Sjuhäradsfestivalen – En uppstickare i svenskt musikliv

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gustaf Molin)

En stark nykomling i festivalsverige är Sjuhöradsfestivalen i Ulricehamn.

På plats vid Sturebadet i Ulricehamn i slutet av juli går en festival vid namn Sjuhäradsfestivalen igång. Festivalens ledning säger att Sjuhäradsfestivalen är “en tre dagar lång buffé av musik, poesi, workshops, föredrag, lekar och mycket mer, där du till stor del kan välja själv om du vill vara åskådare eller deltagare”.
Musikarrangemanget är brett och artister som uppträder är bland andra: Dia Psalma, Markovic, Thermostatic, Minutka Square, Morlocks, Ninjaspark, Dr. Arthur Krause, Calis/Maskinoperatör/Mio, Organismen och de heta brittiska nykomlingarna Belasco.
Festivalen utmärker sig med att fokusera på en helhet, inte bara ett gäng artister utan ett program för alla åldrar.
Musik tar den största delen, men för den som är intresserad finns det teater och poesi, samt workshops, “testa på”-aktiviteter, föredrag. Festivalen utgår med att skapa mångfald, inspiration och eftertanke.
Den 24-26 juli är det som festivalen gå av stapeln och är man snabb kan man ro åt sig en tredagarsbiljett för 295:- via deras biljettförsäljning. I dörren kostar en tredagars annars 450:-.
Festivalen har en camping och ligger nära till hands för mataffärer och liknande behov inne i Ulricehamn (strax utanför Borås).

Om Webbmaster

Kolla även

The band HEALTH

HEALTH rekryterar Lauren Mayberry från CHVRCHES för ny version av “ASHAMED”

HEALTH har släppt ännu en spännande remix, denna gång av “ASHAMED”, en av höjdpunkterna från …