Umami – Good In Colours

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Plugged Records, betyg: 7]

Tre versioner av låten “Good in colours” är vad denna singel innehåller. Det säger egentligen inte så mycket om gruppen Umami eller dess förmåga att komponera bra låtar för övrigt. Vad jag dock kan konstatera är att Katarina Niklasson har riktigt läckra stämband och att Jonas Wickman har skrivit en riktigt bra låt. Första versionen av “Good in colours” svänger orientaliskt och skönt, den är dansant med svängiga trummor, har ett rap-parti av T-Root som påminner mig om Jamaica, samt flöjt och percussion. Andra versionen inleds med rap-partiet och wah wah-gitarr, är lugnare och får mig att associera till Massive Attack. Inte heller tokig med sin sofistikerade sax. Sista remixen är som sig bör också den minst attraktiva. Här får gitarren med sin slide mig att tänka på amerikansk sydstatsrock. Helt okay, avspänd version, men de två första är bättre. Skulle vara intressant att höra Umami i fullängdsformatet framöver.

Om Webbmaster

Kolla även

PINEAPPLE THE PROJECT släpper nya EP:n “Frequency”

Nu över till Helsingborgsbaserade Stefan Wig, alias PINEAPPLE THE PROJECT, som hittat en egen nisch genom …