Artmade – We Don´t Make The Rules, We Just Win

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Ktown Records, betyg: 5]

Artmade kommer från Kristianstad, har existerat sedan 2000 och givit ut tre plattor före denna. För undertecknad innebär We Don´t Make The Rules, We Just Win att det är första gången jag hör bandet och det gör inte direkt ont. Å andra sidan blir jag inte överdrivet imponerad heller. Artmade visar sig vara ett stabilt popband av modernt snitt. De lirar och sjunger bra, skriver hyggliga – ibland riktigt bra – låtar, så allt borde vara perfekt. Men dessa herrar låter alldeles för alldagliga och vanliga för min smak. Alltihop är proffsigt och snyggt, men jag hittar inget som sticker ut, engagerar eller känns vågat. Det är för tryggt, för oansenligt och för lagom, så efter ett tag tröttnar jag. Egentligen är det inte Artmades fel. Det finns bara så många gitarrbaserade popgrupper idag som låter ungefär likadant och jag kan inte hitta det där lilla extra som krävs för att jag ska gå igång på stuket. Dessutom lunkar alltför många låtar på i ett mellanting av midtempo och lugnt. Men som jag tidigare skrev har bandet några riktigt bra låtar också. Främst tycker jag att “Observer”, “Here we are” och framförallt “Never is enough” är lyckade kompositioner. Till nästa släpp hoppas jag på lite mer jävlar anamma, på känslomässiga explosioner där mellanmjölkens land inte ens syns i fjärran och framförallt: på ett album där materialet håller hela vägen fram till slutet.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …