Saturday , April 20 2024

Samtidigt Som – Denna sida mot fienden

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[ep, Luxury, betyg: 7]

Hoppsan! Här snubblar man över en liten femspårsskiva från ett Göteborgsband med det vrålkassa namnet Samtidigt Som, och så visar det sig vara den kanske bästa svenska poppunken jag hört i år.
Öppningsspåret “Constant in motion” är en riktigt energifylld pärla som spritter och sprudlar. Det gör förresten större delen av denna EP. Att musiken kommer från Göteborg hade man kanske kunnat räkna ut utan att läsa det, för här finns halvgapig sång, körer, snabba poplåtar och svenska texter om ung, vild kärlek. Samtidigt Som följer hack i häl på artister som Håkan Hellström och Almedal, möjligen är man lite punkigare och röjigare. Jag blir förförd direkt.
Man kan anmärka på att det kanske inte är superoriginellt, att texterna kanske inte de djupaste och mest välformulerade och att musiken är naiv och enkel men i slutändan är det enda viktiga om musiken svänger och bränner till. Och det gör Samtidigt Som.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …