Saturday , June 22 2024

Kerim – Get On With It

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Carpets and Rock, betyg: 8]

Kerim Arhan ser så mycket yngre ut på omslagsbilden än vad han låter. När jag sätter på Get On With It förväntar jag mig en ljus och ungdomlig röst, men får en mörkt manlig stämma som påminner om John Cales istället. Kerim låter som att han haft halva livet bakom sig redan, fast det säkert inte är mer än en fjärdedel, och den samling låtar som Get On With It innehåller bibehåller den känslan. Musiken Kerim och hans band lirar kan beskrivas som en mix av alternativcountry, singersongwriterpop och mörka, murriga visor. Det här är en kille som vill något med sina texter och sin sång, det hörs. Ni som gillar Johnny Cashs Rick Rubin-producerade skivor, Kris Kristoffersons This Old Road och band/artister som Nick Cave, Tindersticks, nämnde Cale och dylika dysterkvistar har nu ännu en artist att hålla i handen under svarta, ogenomträngliga och regniga nätter. Get On With It är Kerims andra album och således uppföljaren till Uykusuz (sömnlös på turkiska) som jag inte har hört, men som också fått ett positivt mottagande i pressen. Är den lika bra som denna CD har jag full förståelse för vitsorden. Den här plattan tål nämligen att lyssnas till gång på gång. Man tröttnar inte, åtminstone inte så länge man är på humör för stuket, och jag ser med spänning fram emot vad Kerim kan komma att ge ifrån sig i framtiden.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …