Incrave – Dead End

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Ulterium Records, betyg: 5]

Incrave, som tidigare hette Evergrace, gav ut sin debutplatta 2006. Nu är bandet, som har sina rötter i Edsbyn, tillbaka med uppföljaren Dead End. Hårdrocksband brukar bestå av långhåriga vildar i läder, jeans, långa svarta rockar och bandtröjor, men Incrave visar sig vara en välfriserad och kortklippt sextett i svarta kostymer med slips. Nerved klädde sig likadant 2004 när de lirade live efter att ha släppt Off Line, men där slutar också likheten mellan dessa svenska grupper. Incrave lirar modern melodisk metal med körförsedda refränger och har ett rätt bombastiskt sound med keyboards och ofta snygga gitarrfigurer. Det låter väldigt proffsigt, såväl musikaliskt som soundmässigt, men jag har aningen svårt att ta bandets låtar till mig. Stuket blir helt enkelt för enformigt efter ett tag och mitt intresse sjunker gradvis. Emo-melodierna blir sega och utdragna och musiken tränger inte in under huden som sig bör. Det här är visserligen metal, ibland med inslag av närmast progressiv art, men den saknar såväl aggressivitet som medryckande råhet. Jag har dessutom svårt att hitta riktig särprägel i materialet. Dock är jag övertygad om att Incrave har eller kommer att finna en publik som uppskattar deras musik mer än jag gör. Men för min del blir behållningen främst gitarr- och keyboard-grejerna på ett flertal spår, samt låten “Scream in silence” som står ut.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …