Wednesday , May 22 2024

The Muggs – On With The Show

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Matt Muggs Music, betyg: 7]

The Muggs från Detroit, Michigan, staden som gav oss Ted Nugent, MC5, Iggy & The Stooges och alla Motown-artister, är tillbaka med ett nytt groovigt album. Den självbetitlade debuten kom 2005 och var en helt okay platta, men med On With The Show känns det som att den riffrockande trion har tagit ännu ett steg i rätt riktning. Här låter det som att bandet har mognat och fördjupat sin känsla för den bluesbaserade hårdrocks-retro de lirar. The Muggs bör placeras bland – och uppskattas av – er som gått igång på andra unga gäng som tydligt och klart influerats av 70-talets hårdrock. Jag tänker på grupper som Bigelf, Honcho, The Answer, Asteroid och Wolfmother. Med det inte sagt att On With The Show är fullt lika bra som de bästa skivorna med nämnda band. Amerikanerna skulle behöva lite starkare låtar och större variation på materialet för att krossa in bland genrens riktiga kungar. Men de är på god väg med den här plattan och det är bara en tidsfråga innan det smäller till på allvar, det är jag säker på. On With The Show består av tio spår, samt en avslutande repris på inledande “Motown blues”. Där emellan finns några höjdpunkter som “Just another fool”, titelspåret, “Get it on” som trots titeln inte har något med T.Rex stora 70-tals hit att göra och “Never know why”. Upptäck The Muggs idag, imorgon har alla andra också gjort det.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …