Saturday , October 1 2022

Stereolab – Chemical Chords

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, 4AD, betyg: 7]

Med Stereolab vet man aldrig vad man får, men samtidigt vet man alltid exakt vad man får. De är oförutsägbara inom väldigt förutsägbara ramar. På Chemical Chords fortsätter de på den inslagna vägen och gör fjorton nya svårlyssnade easy listening-låtar. Styckena har titlar som “Vortical Phonothèque” och “Pop Molecule (Molecular Pop 1)” och låter därefter. Som vanligt får jag känslan av att Burt Bacharach jammar lite chanson och krautrock på Moog och xylofon med några gröna gubbar från yttre rymden. Och min enda invändning är just detta “som vanligt”. Det måste kännas besvärande för två gamla avantgardister som Lætitia Sadier och Tim Gane att deras musik snarare framkallar nostalgi och igenkännandets glädje än bryter ny mark.

Om Webbmaster

Kolla även

Unify Separate, 2022

Unify Separate samarbetar med Richard Oakes från Suede

På nya singeln med svensk/skotska Unify Separate gästar ingen mindre än Richard Oakes från Suede. …