Thursday , July 18 2024

Self Deception – Relationship Redrum

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Roosters Production, betyg: 5]

Det finns egentligen inte mycket att orda om Self Deceptions tvåspårssingel. Låt nummer ett heter “Relationship redrum” och “redrum” ska förmodligen som vanligt läsas baklänges. Ordet har sitt ursprung, som de flesta vet, från mästerliga skräckfilmen The Shining och det finns även ett band med samma namn. “Relationship redrum” är en uptemposak som handlar om att bli dumpad och den låter som mycket annan grunge av idag. Melodin är proffsigt framförd och sätter sig efter ett gäng lyssningar, men känns inte som något utöver det vanliga. Därefter kommer lugna “Postcard (marked better place)” med akustiska gitarrer och en nostalgisk text till en småtrevlig melodi. Den fungerar ungefär likadant som första låten. Inga av dessa spår är dåliga. Det är inte bandet heller. Men tyvärr: jag saknar det där lilla extra, det som får mig att känna någonting starkt och som får Self Deception att kännas som ett band som står ut från mängden. Kanske en fullängdare skulle kunna ändra på saken, men jag är tveksam. Stuket känns smått förlegat och kräver därför mycket mer än så här för att kännas hett eller oumbärligt igen. Det här är proffsighet som dessvärre inte räcker hela vägen fram.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …