Thursday , February 29 2024

Club 8 – Jesus Walk With Me

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Labrador, betyg: 7]

Mycket mjukare än så här kan knappast popmusik bli. Att lyssna till Club 8:s låtar är som att ligga naken i ljummet vatten och bli smekt över kroppen med bomull och fjädrar av någon som är ytterst lätt på handen. Karolina Komstedts stämma är som en försiktig vind och musiken som blomdoften den för med sig. Den märks knappt om man inte koncentrerar sig och uttrycket “drömpop” har aldrig stämt så bra förut. Tre spår, samt två onödiga remixer på titelspåret, utförda av The Sound Of Arrows och Jimahl, är vad denna EP erbjuder. Onödiga remixer, därför att dem inte tillför låtarna något. Det ultimata hade varit att få två andra spår i stil med de tre första istället. Dessa är nämligen ytterst behagliga om man är på rätt humör. Är man inte det så blir man det efter en stund. Främst är det “Jesus, walk with me” och “Take me home” som fäster. Den förstnämnda har en mycket direkt melodi, som man nästan utan att märka det, tar till sig. Som om en osynlig ande intar kroppen i sömnen. “Take me home” med sin Twin Peaks-twangiga gitarr är som en repetitiv hjärntvätt i sin spröda enkelhet. Vare sig man vill det eller inte börjar överkroppen strax gunga till rytmen och den fåordiga texten. Mycket snyggt serverat. Låten med skivans längsta titel “What I´m dreaming of is something I could have” känns inte lika stark, men den funkar okay. Musik för romantiska solnedgångar, eftertänksamma stunder av ensamhet och sensuell närhet, det är vad detta handlar om.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …