Thursday , April 18 2024

Jade Stone And Luv – Mosaics – Pieces Of Stone

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Subliminal Sounds/ Border, betyg: 6]

Det är alltid kul när gamla obskyra 70-talsplattor återutges på CD så att eftervärlden kan ta del av dem. Samlandet av originalvinyl står högt i kurs och priserna har växt sig skyhöga på nätets auktionssajter under senare tid. Resultatet har blivit att endast samlare stadda i kassa har råd med dem. Återutgivningarna klaras dock av med en mindre plånbok. Mosaics – Pieces Of Stone är en av dessa obskyra utgåvor som nu raggats upp och återutgivits av Subliminal Sounds tillsammans med Jade Stone själv. Skivan innehåller originalalbumets tio låtar, samt ytterligare tio med outgivet material från såväl livespelningar som genrep, samt en bortglömd singel. Ursprungligen gavs det här albumet ut 1977, vilket får anses som väl sent för samlaren av decenniet. Vid den tidpunkten hade rockmusiken blivit mer polerad och mindre hård, rå och flummig. Det coolaste med Jade Stone And Luv är egentligen inte musiken, utan det tidstypiska omslaget och det innehållsrika CD:häftet. Men visst finns här ett gäng givande låtar också. Inledande “Waiting for the sun” och “Come home with me” är snygga, medan “Working at the business of living” och “Backroads of my mind” mest påminner om urvattnad hippiemusik från sent 60-tal. Jag kan förstå att albumet inte gjorde någon succé när det kom. Det är en ojämn historia, med färre toppar än bottnar. Småkul, men inte nödvändig.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …