Saturday , June 22 2024

Housewife Lovers – Housewife Lovers

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Eckworks Records, betyg: 8]

Med en Musse Pigg-falsett ylar Henric Claesson fram texterna till epileptisk krautpunk när Malmö-bandet Housewife Lovers tuggar igång sina raka och charmiga små pärlor. Det låter bra, det låter kul ungt och frenetiskt. Åtminstone så länge bandet håller sig till uptempospåren. Under den lugna låt som avslutar EP:n hade jag föredragit om de varit mer sparsamma med gitarrerna och låtit Kristofer Liljas syntheziser dominera istället, men det är lik förbaskat en bra låt, det också. Liksom andra grupper/artister med extremt hög och egensinnig sång: Sparks, Pavlov´s Dog, Sylvester eller Bronski Beat, så lär också Claessons vokalkonster dela upp åhörarna i två läger. De för och de emot. Själv älskar jag sångare/sångerskor som inte låter som alla andra och om det blir en och annan sur ton på vägen så gör det inget. Hellre det än att det blir perfekt tonsäkert och skittrist anonymt. Så jag tror på Housewife Lovers. Minnesvärda låtar kan de skriva som är riktigt bra och energin är det inget fel på.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …