Stonesilk – You´re Not Alone

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Intravex/ SoundCraft Productions, betyg: 3]

När jag lyssnar på Stonesilks debutalbum kommer ord som “vuxenrock”, “powerballader”, “Nickelback”, “postgrunge” och “mainstream” och upp i huvudet. Inga av dem är något jag förknippar med positiva associationer. Jag vet inte om Stonesilk medvetet satsar på USA-marknaden, men bandet låter i alla fall väldigt amerikanskt och då tänker jag främst på landets sämre sidor. Den här musiken är nämligen väldigt utslätad, soft, bombastisk på ett inställsamt sätt och samtidigt mycket proffsigt utförd. Det känns som att den är specialdesignad för MTV och Lugna Favoriter på en och samma gång. Jag tror visserligen att amerikanarna har tillräckligt med såna här band själva så möjligheten för Stonesilk att slå på andra sidan pölen är nog strängt limiterad, men vem vet? De kanske har tur.
Mig talar däremot inte Stonesilks musik till alls. Sångaren tillika gitarristen Johan Sjöberg från Token har en kanonbra röst, både för stuket och rent allmänt, men den här plattan och dess låtar saknar stake. Det är snyggt men oförargligt och i det läget hjälper inte raspiga sångröster, skickliga musiker och en proffsig produktion. Stonesilk lirar AOR för 2000-talet och det finns garanterat en publik för det här, även i Sverige, men jag betvivlar att den är särskilt stor.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …