Jacob Felländer – Letters From The Trenches

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Brita Records/ Border, betyg: 5]

Letters From The Trenches utgår ifrån en rätt cool ide´, nämligen hur det skulle vara att ligga i en skyttegrav i en krigszon och försöka skriva hem, som om varje brev kunde bli det sista. Jacob Felländer är fotograf och det här albumet är hans första, men han har inte gjort skivan helt själv. Producenter och medproducenter är Henrik Svensson (Doktor Kosmos), Christian Kjellvander och Carl-Michael Herlöfsson (Baxter). Dessutom medverkar Dan Lepp (Grand Tone Music), Patrik Andersson (Moneybrother), Per Nordmark (Lakkso), Britta Persson, samt skådisarna Lina Englund och Eva Röse. Jag upplever Felländers debutalbum som tveeggat. Delvis finns här lugnare låtar i en rätt ordinär och aningen småtrist mjukpop/singersongwriter-tradition. Jag finner dem inte dåliga, men emellanåt lite slätstrukna och de är alldeles för många. Sedan har vi mer elektriska låtar som “Type (0707177694)”, “Leslie Howard” och “Pace”. I spår som dessa blir Felländer mer spännande och jag får känslan av att han kan åstadkomma en riktigt bra platta framöver. Denna är det inte, men Letters From The Trenches lovar gott, beroende på vilket stuk Felländer kommer att välja till nästa släpp. Själv hoppas jag att han satsar på den något rockigare popen, trots att lugna “On my way” och “It could be” är två melodiska pärlor. Skyttegravens intensitet tycks dock ligga en bit bort ännu.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …