FastFuel – FastFuel EP

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Svenska Popfabriken, betyg: 7]

Jocke Olsson och hans manglande manskap är tillbaka igen, den här gången med en sexspårs-EP. Nog känner man igen stuket och larmet från tidigare släpp. Möjligtvis har FastFuel blivit aningen tyngre än tidigare och i “All I need is you and a shot of whiskey” låter pågarna mer förbannade än tidigare, trots den liknöjda titeln. Annars är det fortfarande melodiös uptempopunk som regerar, även på denna skiva. Låtar som “Last warning” och “Tonight, I´m drinking” känns som väldigt typiska FastFuel-låtar, medan “I don´t wanna be loved” skulle kunna vara en dänga Johnny Thunders skrivit mellan horsesilarna.
Allra bäst enligt mitt tycke denna gång är dock “No mas tequilas” som framförs med en satans pondus. Låten är som gjord för en hämningslös spritfest efter midnatt och blir det inte moshpit i publiken när den framförs så måste bandet spela för zombies. Jag vet inte vad FastFuel gör på sin fritid men ska man döma av texterna på deras nya EP så är det kröken som gäller dygnet runt. IOGT/ NTO skulle nog inte uppskatta lyriken, men gör man partypunk så gör man, och jag skulle själv kunna tänka mig ett tequilarace eller några kalla starkbärs till det här röjet. Punken har visserligen deklarerats som död fler än en gång, men med band som FastFuel still going strong lär det inte vara någon risk för den saken.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – tillbaka med “Control”

Den salige Gabi Delgado i DAF sa en gång att han ogillade när artister behandlade …