El Soter – Appletree Of Discord

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Neversun Records, betyg: 4]

Jag borde gilla Appletree Of Discord och rent konstnärligt gör jag det också. Flera låtar är skönt drömska och rika på atmosfär. Blaz Erzetics viskande pratsång har dessutom en behaglig ton. Vidare finns det en tanke med texterna och skivan både inleds och avslutas med poem av Emily Dickinson. Så långt är det här bra, men dessvärre kan inte produktionen leva upp till förväntningarna. Soundet låter plastigt och jag kan inte tänka mig annat än att albumet är tillverkat på en halvdan dator i en taskig studio, eller så är producenten nybörjare. El Soter kommer från Slovenien och är ett av alla dessa enmansprojekt som börjar bli alltför vanliga nu för tiden. Musiken är en mix av electronika och illaljudande gitarrer. De senare är knappast menade att låta som det gör, men gitarrer som saknar attack och rymd på grund av taskigt studiojobb låter aldrig bra. Lägg därtill programmerade trummor som låter blöt kartongpapp och ni fattar innebörden. Som demo vore detta acceptabelt, men inte som en “riktig” skiva. Och det är synd, för med en proffsig produktion hade den här plattan till stora delar varit riktigt njutbar. Eftersom det här är första släppet av nystartade bolaget Neversun Records kan man hoppas att misstagen rättar till sig framöver och även att Appletree Of Discord får en nödvändig remastering av någon som kan sin sak. Men det hjälper knappast El Soter i det här läget. Albumet består både av CD:skivan och en DVD med en video på.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …