Blackwinds – Flesh Inferno

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Regain Records/ Triada, betyg: 6]

Sundsvalls Blackwinds har öppnat portarna till sitt Flesh Inferno, så det är bara att stiga på och delta i de okulta riterna. Bandet startades som ett sidoprojekt till Setherial av Lord Mysteriis och på bas återfinns Zathanel, medan Lord Kraath sköter det “ondskefulla” väsandet bakom mikrofonen. Bandets black metal är av det slag som inte räds att både vara symfoniskt vacker, piskande snabb och sävligt plöjande som en alligator på en åker. Produktionen är proffsig, låtarna har blivit tio stycken och omslaget är tämligen typiskt med någon djävulsk varelse tecknad i svart, rödbrunt och vitt. Den musik Blackwinds skapar i Satans namn är på intet sätt originell eller nyskapande, men den har variation och en atmosfär som gör den njutbar. Det känns alltid lite ensidigt med plattor där sångaren väser sig igenom var och varannan låt. Flesh Inferno är inget undantag på den punkten. Men även om de vokala viskningarna tråkar ut mig tämligen fort så uppehålls intresset av musiken och då främst de lugnare partier där melodierna kommer in och ger det övriga renset dramatisk kraft. Marknaden är sedan många år överröst av band som skapar musik i stil med Blackwinds. Men Flesh Inferno är en genomarbetad och väl framförd produkt, så även om musiken inte är överdrivet egensinnig rekommenderas ändå plattan er som inte fått nog av genren ännu.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …