The Firm Hand – Faster Than The Human Eye

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, TFH Records, betyg: 6]

Tuff, kraftfull och tung stoner-hårdrock är vad The Firm Hand presterar på sitt debutalbum Faster Than The Human Eye. Första gången jag hörde plattan föll jag inte direkt baklänges av kicken, men många av bandets låtar växer med lyssningarna. Även om The Firm Hand inte känns hyperoriginella så gör de sin grej proffsigt och övertygande. Problemet är väl mest att många andra grupper gör ungefär samma grej och låter ungefär likadant, men The Firm Hand pryder garanterat sin plats i skivspelaren ändå. Delvis på grund av coola låtar som den varierade “She´s not the one”, Black Sabbathska “Wishful thinking” och “That´s when I know”, men också på grund av kvalitet och pondus i sång och musikaliskt framförande. Gitarristen Petter Englund och basisten/sångaren Martin Ohlsson lirade tidigare tillsammans i bandet Mothercake så känner någon igen sångrösten kan det bero på den bakgrunden. Du som gillar Kyuss, Ponamero Sundown och Fu Manchu bör absolut kolla upp The Firm Hand. Mitt tips är att denna kvartett går hem och kan riva väggarna även i din stuga, när du höjer volymen och headbangar loss. Själv hoppas jag på lite större variation i materialet till nästa släpp, att bandet tar ut svängarna mer, men samtidigt är jag övertygad om att The Firm Hand är grymma live. Trycket är det ju absolut inget fel på och flera gitarrsolon är läckra.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …