Wednesday , April 17 2024

Clinic – The Witch

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Domino/ Playground, betyg: 6]

Psykedelisk pop och rock har kommit och gått sedan 60-talets LSD:dränkta, långhåriga och fransklädda blomsterdecennium. Genren har påverkat andra genrer och såväl 80- som 90-tal har haft sin beskärda del av flummerier via diverse band och artister. 2000-talet blev inget undantag, snarare tvärtom. Clinic sållar sig till mängden av psykband före dem, dock med en bubbelgumskvalitet som gör dem lättlyssnade. The Witch med sina tre låtar är inte alls någon tokig CD. Gruppen tenderar att bli lite väl repetitiva emellanåt, men det stör mig inte nämnvärt då det är hygglig variation på låtarna sinsemellan. Den här EP:n är egentligen ett smakprov på fullängdaren Do It som jag gärna skulle ta del av. Det här låter nämligen väldigt lovande. Den inledande häxjaktslåten har med sin raka rytm, sina svepande effekter och märkliga bakgrundskör förmåga att plantera sig i minnet efter ett par lyssningar. Nästa spår heter “Earl Mallard” och tempot sänks. Låten påminner oväntat om Residents märkliga alster från The Commercial Album. Avslutande “Hijack” är en sömnigt drömsk och avslappnad liten sak, perfekt för nedrökta somrar i gröngräset. Clinics lättuggade psykedelia är inte av den sort som bjuder på timslånga, improviserade gitarrsolon eller helvida, utflippade tripper, utan bandet håller poplåtslängd på sina alster och så här långt fungerar det fint.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …