Thursday , June 20 2024

Through Your Silence – Whispers To The Void

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, My Kingdom Music, betyg: 6]

Extremt originella är de kanske inte, dessa melodiska dödsrockare från Milano. Däremot har de lyckats åstadkomma en varierad uppföljare till debuten med mini-CD:n Winter Came som släpptes för tre år sedan. Anledningarna till variationen är delvis att bandet kastar sig tämligen handlöst mellan starkt melodiösa partier och seriöst mangel och delvis för att Massimo Ranieris hesa growl emellanåt får konkurrens av en kvinnlig stämma. Bandet räds heller inte lugna, fina partier som effektfullt bryter av mot det dominerande renset. Lägg därtill ett gäng riktigt njutbara låtar, ibland bestående av dödsmetall som vi är vana att höra den och ibland i form av mer renrasig heavy metal. Resultatet är inte så tokigt. Jag har lyssnat rätt många gånger på Whispers To The Void och även om jag ibland känt mig trött på sångarens entoniga vrålande så har musiken vuxit fram sakta men säkert. Vid första lyssningen var jag inte alls imponerad, utan upplevde snarare tanken med albumet som rätt simpel. Jag var på god väg att avfärda plattan som en trist mix av Dark Tranquillity och Nightwish. Men faktum är att Through Your Silence får sin blandning att både flyta och lyfta. Med det inte sagt att plattan är extremt nyskapande eller skitbra rakt igenom, men italienarna har lyckats riktigt väl med merparten av den. Summan av kardemumman är att Whispers To The Void definitivt kan rekommenderas dig med fallenhet för musik av den här sorten.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …