Machinery – The Passing

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Regain Records/ Triada, betyg: 7]

Hård, snabb metal, ibland med ren sång och ibland med growl, är ryggraden i det här maskineriet. Det bjuds såväl aggressiv attack som melodier, lugna partier och dominerande råös, samt några riktigt minnesvärda låtar bland dem som passerar mer spårlöst förbi. Till höjdpunkterna räknar jag “I divine” som är tuff heavy metal med trummor i racerfart och tyngre verspartier. Låten har också en tydlig, tilltalande refräng och dramatiska mellanspel. Sången i “I divine” påminner en del om Udo Dirkschneiders. Likaså gör den i “Dead man”, ett alster som byter tempo flera gånger och går från hypersnabb till mer stillsam. “Dead man” bjuder även på ett snyggt gitarrsolo och dito melodi. Trots sitt moderna sound och inramning känns det som att Machinery har hjärtat i 80-talets heavy- och thrash metal. Den publik som gillar Accept, Judas Priest och tidiga Metallica kan säkert ta Machinery till sig. Detta sagt trots att svenskarna ofta kliver in på andra och mer moderna områden inom den hårda musiken. Vad jag främst gillar med Machinery är bandets förmåga att koordinera melodiös dramatik med skitsnabba tempon och ett kraftfullt framförande. Den mixen känns väldigt lyckad. Mindre kul är att några låtar inte riktigt håller samma höga standard. I det stora hela är dock The Passing en lyckad växare och en fin uppföljare till Degeneration som kom 2006.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …